čtvrtek 28. ledna 2016

Vhodný dárek pro ženu? Šperk a květina to jistí.

Žena miluje šperky, zvláště ty darované.
Takový dárek získává najednou jiný rozměr, citové pouto k prstenu z lásky je dozajista tou správnou investicí. A nemusí jít rovnou o zásnubní prsten. Ale kdyby ano, rozhodně je z čeho vybírat. V poslední době je největší zájem o prsteny z bílého zlata, které zdobí diamant. Prsten s diamantem zakoupíte i za 4000.- Kč, ale kámen bude malý, doporučujeme průměr briliantu alespoň 2.9 mm a též šínu - spodní část prstenu, alespoň 1.5mm širokou. Prsten by měl být bytelný, však je na celý život a nezapomeňte - je dobré vybírat s tím, že přímo k tomuto prstenu bude jednou nasazen i prsten snubní.

Pokud však máte již "tyto záležitosti" vyřešené a vybíráte dárek k narozeninám, nejdříve si dobře prohlédněte šperkovnici své ženy. Nosí zlaté šperky nebo šperky z bílého zlata? Nebo je vhodnější zakoupit stříbrný prsten? Perfektní dojem máte možnost doladit barevnými kameny. Nejčastěji se setkáte se syntetickými kamínky a to s rubínem tj červené barvy, smaragdem tj. zelené barvy, safírem tj. tmavě modré barvy nebo světle modrým kamenem, což může být topaz nebo akvamarín. Pokud by se jednalo  o přírodní kameny, tak obdržíte certifikát o pravosti kamenů. S přírodními kameny se však setkáte převážně ve zlatých prstenech.

Ve chvíli, kdy vyberete prsten, přichází další důležité rozhodnutí, bude sedět velikost? Je dobré prohlédnout si prstíky partnerky.. jemné štíhlé prstíky bývají ve velikosti 49-52, středně silné 53-55 a silnější od 56 výše.. Když budete znát přibližnou velikost, je velká šance, že na nějakém prstíku si prsten dobře sedne. Pokud ne, také zoufat nemusíte, téměř vždy je možné prsten zvětšit či zmenšit nebo u obchodníka provést výměnu.

Podobné rozhodování o velikosti šperku ještě zažijete při výběru náramku. I zde platí nejdříve prohlédnout zápěstí, tenké dámské zápěstí může mít 16-17cm, průměrné 18-19cm, a nad 20cm se počítají silnější ručky. Narozdíl pánské zlaté náramky se vyrábějí nejčastěji v délkách 21-23 cm.

Zlaté náramky můžete vybírat celozlaté nebo pouze z bílého zlata nebo v jejich kombinaci. Trend doby je kombinace bílého a růžového zlata nebo též stříbrné náramky v kombinaci s růžovým zlacením. Tyto šperky vypadají náramně jemně a elegantně.
Velmi často máte možnost zakoupit náramek do soupravy k danému náhrdelníku nebo si vybrat jedinečný kousek, který pozvedne osobnost a vypovídající hodnotu nositelky.

Je samozřejmě vhodné znát, co se partnerce líbí, ale ne vždy se daří zavděčit. Rozhodně uděláte radost osobním výběrem, již to má svou obrovskou hodnotu a když se dopředu s obchodníkem domluvíte o možnosti výměny, máte vše pod kontrolou :-) A pro ty největší váhavce jsou téměř vždy připraveny poukázky v nominálních hodnotách, které pak partnerka s Vámi, jako poradcem, velmi ráda přetvoří na vytoužený dárek!

Žádné komentáře:

Okomentovat